Monday, August 29, 2011

Höst.



















1. Här tänkte jag först skriva något om årstider i det här landet och hur hårda växlingarna är, och att hösten alltid känns helt nödvändig när den kommer, och att jag har tyckt synd om bekanta från andra länder som inte är medvetna om faktumet att man aldrig kan njuta sommar på rikt förrän man trägat sig igenom hösten, vintern och våren.
Men jag har inte tänkt klart det där än.

2. I lördags avslutade vi vår fina sommarturné. Det har varit en av de bästa somrarna någonsin. Se osmickrande bild på turnésällskap ovan. OBS jag var inte full när jag glömde all text till alla låtar på Popaganda i lördags. Det var den sk mänskliga faktorn, den som även gör att det ibland hamnar hårstrån i en Delicatoboll eller att en mutter dras åt för löst på en berg&dalbana nära dig. Blev uppsluppen samt glad av detta glömmande. Uppskattar alltid när folk tappar ord, ramlar, har gylfen öppen, spelar i otakt. Blir alltid nervös av saker utan fel samt vill peta på dem med en pinne för att se om de lever.

3. Nu går vi i ide här hemma. Vi kommer spela på ett enda ställe i Sverige det kommande halvåret, i ett mycket speciellt sammanhang. Återkommer kring detta när tillfället är rätt.

4. I dagarna släpper vi som sagt skivan Säkert! på engelska i en rad olika länder. Det är alltså ingen ny skiva, utan tidigare låtar som har direktöversatts för våra utländska vänner, ehu kan man ändock köpa den i Sverige om man vill. Gå hit för mer information kring detta.

5. Tack för den här sommaren. Ok hejdå.


Sunday, August 21, 2011

Brittsommar

Det är söndag kväll. Jag hade magsjuka igår. Det finns ingen i Sverige som blir sjuk lika ofta som jag. Jag kollade på fem avsnitt av The Hills under tiden, ett avsnitt Teen Mom 2 och ett The secret millionare. Jag såg filmen Wolverine och två avsnitt av 30 Rock. Jag läste två kapitel ur Siri Hustvedts Den skakande kvinnan. Jag kände mig glad över att jag inte var en vargmutant, miljonär eller jobbade med mode. Sedan feberdrömde jag hela natten. När jag vaknade kändes det som att någon hade slagit mig i tolv timmar och sedan fört mig till ett reningsbad. Jag vaknade helt klar i huvudet.

Den här sommaren har varit fantastisk. Det var rätt svårt att överföra den här skivan till soliga festivalscener, Influensa är exempelvis ingen klassisk förfestlåt. Men ah, allt föll på plats. När vi vaknade på morgonen för att spela på Way Out Wests stora scen förra veckan kändes det som att vi rustade oss för krig. Episkt drog jag runt på Avenyns gator själv, för att bygga upp stamina nog för detta slag. Sedan var det inget slag, det var en fest.

På lördag gör vi vår sista spelning på länge. Vi spelar på Popaganda, klockan 18.30. Vad vill ni höra?

Saturday, August 6, 2011

Nästa vecka













För att bildsätta peppen inför nästa vecka bildgooglade jag på "förväntansfullt djur", detta var träffen jag fick


Ok nästa vecka. Den blir bra.

1. Torsdag 11 augusti spelar vi på Oyafestivalen i Oslo: Sjøsiden - Middelalderparken, 18:30. Jag kommer även att spela några låtar akustiskt på Hafslund-scenen, torsdag 11 augusti klockan 15.30.

2. På lördag 13 augusti spelar vi på Way Out West i Göteborg: Flamingoscenen, lördag 17.40.

Även: på fredag 12 augusti vid 17-snåret kommer jag att göra en kort, akustisk spelning på ett litet hemligt ställe i Göteborg. Om du vill komma, maila sakert@gmail.com. De tio första som svarar får en adress + ta med sig en kompis dit.

Uppdatering: Fler än tillräckligt har svarat, kommer maila de tio första inom ett par dagar med adress. Tack för intresse + allmän snabbhet.


Monday, August 1, 2011

Så här är det

Fick spela två extremt roliga gånger i helgen: Visfestivalen på Holmön, och Storsjöyran. Av de som såg oss på Storsjöyran har ungefär hälften sagt att det var den bästa spelning vi gjort, och ungefär hälften har sagt att jag borde bju mer. Jag tillhör den första gruppen, jag tyckte vi var hur gräddiga som helst och blev, som man säger, berörd. Sedan blev jag ledsen, som jag blir efter fina spelningar, men så såg vi Riddarna och åkte en karusell som heter Kaffekoppar. Blev glad igen. Sedan blev jag utsedd till kulturminister i Republiken Jämtland. Sedan retade de andra i bandet mig för att jag var kulturminister i Republiken Jämtland i fem timmar. Sedan dansade vi och sedan gick jag hem. Det var ljust ute och jag gratulerade mig själv till att få komma från världens vackraste plats. Det var en fantastisk kväll.

Det bästa med den här sommaren, och med vårt band, är att vi ena sekunden finner oss på en stadsfestival, framför 8000 personer på ett torg, i nästa sekund framför 300 pers i en lada. Man blir lite snurrig ibland. Personligen har jag aldrig förstått om vi är framgångsrika eller inte. Jaha, nu är det 150 personer i publiken, nu ska jag alltså inte springa över scenen och hälla lava över mig själv. Jaha, nu är det 10 000 personer, nu måste du gå ner i split Henrik Oja om någon ska uppfatta vad du gör.

Vi filmade lite från Trästockfestivalen för PSL, här under kommer en längre version av ett klipp som ni kanske finner lite långtråkit men som jag tycker beskriver rätt bra hur det är att vara vi och gå ut på en scen. Allt blir blurrigt och klart samtidigt. Micke från Lund filmar i början, sedan tar jag över kameran:


About Me

för kontakt, maila skivbolaget Razzia: info@razziarecords.se bokningsbolaget Luger: robin@luger.se