Tuesday, July 26, 2011

For our foreign friends

We did it! We translated some of the Säkert! songs to English. Please go here for more information.

I need your help making a video. Basically, I need your stories. Check it out here.


Jag vågade ställa mig på bänken



Kära vänner.

som ni kanske har hört kommer vi att släppa en rad av Säkert!-låtarna på engelska. Det här är egentligen inget som borde röra er så mycket - tänk på ABBAs spanska inspelningar, dem tar man inte fram och poppar varje dag - men vad vet man, några av er kanske till och med kommer tycka bättre om den här skivan. Man lyssnar på den lite annorlunda, musiken hamnar mer i fokus och vi har mixat om några av låtarna. Texterna är nästan direktöversatta, med målet att det nästan ska kännas som ett tredje språk: engelska ord använda på ett svenskt sätt. Skivan heter På engelska. 29 augusti släpps den på Razzia Records, i USA på Minty Fresh, i Benelux på Dying Giraffe, i Tyskland, Österrike och Schweiz via Soulfood.

Det här är det som vi vill ha er hjälp med: vi tänkte göra en video till Can I - engelska versionen av Får jag, alltså. Jag har alltid tänkt att låten handlar om att våga, ville ha en video om att våga, och så tänkte jag att jag inte ville ha några påhittade historier utan riktiga. Min mästerliga vän Julia Nygren fotograferade en massa personer som berättar om modiga ögonblick. Bilderna publiceras på den här bloggen, och jag hoppas att ni kommer att skicka in era egna bilder - kolla under Read More i bloggens vänstra spalt för mer information om hur man gör det. En del av bilderna kommer läggas upp på bloggen, och om några veckor kommer en del av dem att bli en video.

Wednesday, July 20, 2011

Stockholm

"Och", sarom, "låt oss åka till Popaganda."

22 juli -Trästockfestivalen
29 juli -Visfestivalen på Holmön, Holmön
30 juli -Storsjöyran, Östersund
4 augusti - Sofiero (med Håkan Hellström, The Ark)
11 augusti -Oyafestivalen, Oslo, NO
13 augusti - Way Out West, Göteborg
26-27 augusti - Popaganda, Stockholm

Monday, July 4, 2011

Två dagar.

Man börjar i Kiruna, ryser lite över hur vackert det är i Kiruna, Lovisa och Frida åker ner i gruvan på riktigt, man hör Eric Saade i bakgrunden som spelar på stora scenen, man häller ur en skvätt av sig själv inför regnet och kanske tvåhundra fina personer, åker till Gällivare och ser renar och midnattssol, Markus fyller år, man sover inte för det är kändiskaraoke med Bengt Dahlqvist från Skilda Världar på hotellet så man ligger bara och glor i taket och hör discot, man flyger och tågar till Borlänge, man har tappat rösten och fått kortison och är speedad.

Man måste vara tyst hela dygnet, man går upp på scen och det är flera tusen personer, alla sjunger, rösten som är tappad drunknar i alla andras. Mikrofoner och sladdar går sönder. Dom håller händerna som hjärtan. Som vanligt har man ingen distans under Fredrik och man ser den där personen under Allt som är ditt som man skrev låten till fast man inte visste det då, och så börjar man grina som vanligt och så är det slut.

Man är ingen maskin utan kött och blod och därför blir man så djupt tacksam och rörd över att när ens röst försvinner får man hjälp av flera tusen andra röster, och ibland tror man på riktigt får tro att vi kan starta upp nåt nytt, och skriva en ny bibel.

About Me

för kontakt, maila skivbolaget Razzia: info@razziarecords.se bokningsbolaget Luger: robin@luger.se