Thursday, April 21, 2011

Du kanske var på Dramaten

16 maj ska både musiker och skådespelare hylla älskade Sonja Åkesson på Dramaten. Det har gått ut ett pressmeddelande där det felaktigt står att jag ska vara med, det ska jag inte.

Dock: lova att ni går dit ändå! Vi hyllade Sonja på Södra Teatern för ett par månader sedan, det var fruktansvärt roligt och lyckat. Min egen personliga höjdpunkt på kvällen var när min fot förhindrade en betongdörr från att smälla in i Anna von Hausswolffs huvud. Sedan fick jag en kort kris då jag undrade om detta var anledningen till min existens, att det behövdes någon som just där i det ögonblicket råkade vara där, så att Annas otroliga stämma skulle få fortsätta spridas öfver jorden. Detta skulle i så fall innebära att min egen livsuppgift är över.

Här är Sonja-hyllningsskivan förresten, jag tyckte den blev väldigt bra.

Saturday, April 16, 2011

Friday, April 15, 2011

På lajven


Säkert! - Fredrik (live at Debaser) by val3rie-live

Valerie filmade oss på Debaser i Stockholm. Fler låtar finns här



Klubbland filmade oss på Babel i Malmö. Fler låtar finns här

Monday, April 11, 2011

Spring break
















Vi har ett spring break i vår turné men snart kommer vi åter. Spring breaket spenderar vi naturligtvis med att dricka öl från olika kegs och klä oss i togas, men även med att låta gjorda spelningar sjunka in. Nu minns jag allt: legoslottet i Göteborg (det har gått sönder lite, men vi har det med oss), långa peppade killen i Gävle, svåra spelningen i Stockholm, lätta spelningen i Stockholm. När ni reste er upp i Norrköping, bästa spelningen i Helsingborg, ironin i att Rotary och MUF hade medlemsmöten där vi spelade i Sundsvall och så förstås: Umeå Open.

Här är några kommande spelningar, de som jag får berätta om än (mycket komplicerat det här med när olika musikakter ska släppas i olika sammanhang. Att reda ut Israel-Palestinakonflikten är en barnlek om man jämför med krånglet som uppstår när man i förväg avslöjar att man ska spela i Sällsjö-Gmarp.)

20 maj - Gröna Lund, Stockholm
2 juli - Peace & Lovefestivalen, Borlänge
30 juli - Storsjöyran, Östersund
4 augusti - Sofiero Slott, Helsingborg (med Håkan Hellström och The Ark)

En annan, lite särskild, spelning kommer att ske 14 juliKnapp Karlsson, Väddö. Det kommer att bli en akustisk spelning, kanske är jag helt själv, kanske tar jag med mig någon. Det är alltid någon när vi spelar som tycker att det är för mycket trummor och ljus och grejer. Sedan går de fram till vårt gullige ljudgeni Daniel "Farfar" Nygaard och säger: "Det är för mycket trummor och ljus och grejer."
Du som tycker det: det här är din chans, du kommer få höra varenda textrad.

About Me

för kontakt, maila skivbolaget Razzia: info@razziarecords.se bokningsbolaget Luger: robin@luger.se