Tuesday, June 24, 2008

Vi ska inte vara med på Allsången, det stod fel i tidningen. Schupp.

Monday, June 16, 2008

Ett brev

Hej, är allt bra? Jag mår fint. Vi spelade på Hultsfredsfestivalen i fredags. Älskar Hultsfred. Det var svårt att spela på en scen som är byggd för arenarock när man är van att spela på popklubbar och folkparker, men förbannat roligt var det. Fia Janninge gästade på fiol och Markus Krunegård på sång. Helena Hansson heter geniet som gjort scenografin på temat norrländsk sommarstuga. Du var ju inte där, men drick två folköl, häll lite regnvatten på dig och titta på det här:





Så är det som att du var med.


Med i bussen hade vi dom här tingen:



För vi fick oss en guldskiva i torsdags. Det är helt sanslöst att nog många har KÖPT skivan för att vi ska få oss en guldis. Jag trodde inte man fick guldisar längre. Alla som har köpt skivan får härmed en prick i himlen.

Jag träffade två tjejer som heter Polly och Dolly också, de gav mig en förlovningsring som jag nu skäms för att jag tog emot, den är fin och dyr, i silver och allt! Om du träffar Polly och Dolly kan du väl be dem att maila sin adress till sakert@gmail.com så ska jag skicka tillbaka den.

Sedan hörde jag lite på Rufus Wainwright och grät för att somliga föds med vibrato och andra inte. (Jag hann också höra lite Palpitation - http://www.myspace.com/palpitationband - de var riktigt bra, jag ska se hela spelningen på Storsjöyran i stället.)

Vad har du gjort?

Kära hälsningar, A.




Wednesday, June 11, 2008

Hur var din dag? Såhär var min.

Jag ska vara Sommarpratare. Det är naturligtvis en stor ära. Jag har prestationsångest nå in i helvete.

Idag var det presskonferens. Jag slapp ha krans. I stället fick vi sätta oss i ett tåg för barn som kördes in på scen. Under tiden sjöng vi "Sommar, sommar, sommar". Jag satt mittemot Göran Hägglund. Jag höll i Sissela Benn som en femåring håller i sin bästis. Sissela fick dock sitta på en liten grön kub på scen, jag fick sitta på marken.

Sedan fick jag hålla i en pinne med Peter LeMarcs ansikte på och sedan var det slut.

THE END

PS. I morgon Debaser Slussen, på fredag Hultsfred. Inte glömma

Thursday, June 5, 2008

Storstan möter Säkert!

Nu får jag säga att vi kommer att göra en spelning på Falling & Laughing på lill-Debaser i Stockholm den 12 juni. Inget förköp. Vi värmer upp inför Hultsfred, Nina Kienast spelar skivor! Ja kom då kom då.

Om ni inte blev glada av det kanske ni blir glada av den här bilden:




Om ni behöver nåt att lyssna på

I Osaka, Japan träffade vi en trevlig kille som heter Rufus. Rufus visste allt om svensk musik och satt ledigt och droppade Eggstone-bsidor. Sedan visade det sig att han hade remixat "Vi kommer att dö samtidigt". Om du tycker att det är för lite bossanova på Säkert!-skivan kanske du gillar den: Ta mig till Rufus Vi kommer att dö-remix

Snutjävel från Falköping har gjort en cover på "Allt som är ditt" som klockar in på typ 1.30.

Och kolla in den här ambitiösa covern på videon "Allt som är ditt":


Fröjdefullt är det när våra gamla låtar föder ny kreativitet, fröjdefullt!

Tuesday, June 3, 2008

Synestesin och jag

Ibland har jag försökt förklara hur jag skriver, att jag ser ord i olika färgtoner och därför är det lätt att skriva för det är bara att koppla ihop ord som går i samma färg. Varje gång verkar jag som ett freak, jag ångrar att jag överhuvudtaget sagt något om saken, osv. Sedan läste jag i tidningen Qs särskilda kvinnonummer (Gud förbjude att de skulle ha kvinnliga musiker till vardags i tidningen) att Ida Maria ser melodier i färger, och då kändes det genast bättre.

Igår hittade jag den här sajten och nu fattar jag allt. Synestesi, heter det. Förstår ni? Känner ni likadant? Vilken färg har tisdag? Har detta alls något att göra med new age? Och vad betyder det?

Monday, June 2, 2008

Orgelgos och samling

Den helt klart konstigaste låt vi gjort heter Det var tre månader sedan idag. Den handlar om gosiga saker som självmord och handleder och spelas på en knarrig orgel, sedan fick alla som kom förbi Second Home-studion hösten 2006 vara med och sjunga "Paparapapa". Den kom aldrig med på Säkert!-skivan, undrar varför.

Om ett par veckor släpper Razzia samlingen
There's A Razzia Going On! med blandade ohörda låtar, exklusiva, remixer, och b-sideslåtar. Då finns Det var tre månader sedan med. 18 juni släpps den, läs mer här.

Bloggen vaknar!

Om en och en halv vecka drar det igång igen. Den här gången drar vi blygsamt igång med Hawaiiscenen på Hultsfred. Den scenen är fan större än Gotland. Om detta går väl ska jag knäfalla vid sängkanten och påropa Herren vår Guds lov varje kväll.

På Hawaii, där har jag sett Wu-Tang Clan. Jag har för mig att Wu-Tang bad om lite drugs and bitches när de stod där uppe på scen. Möjligheterna!

Det skulle hjälpa om ni såg ut såhär ungefär:
20070615_220614_27510200

2007-06-15 - Mando Diao @ Hawaii. FOTO: Emma Svensson/ROCKFOTO

Helst som den blonda tjejen till vänster.

Igår repade vi, det kommer att bli bra. Vi har en ny låt som handlar om framtidsångest. Lovisa trodde den handlade om att vara ensam kvar på en fågelskådning och allt som finns kvar att äta är lingon, så tolkningsmöjligheterna är oändliga. Jag undrar vad låten ska heta. Först tänkte jag:

Dom brister tidigare, isarna

Men sedan tyckte jag att det var så fånigt med en sådan mening. Det gick en härligt pretentiös rysning genom ryggraden på A Norlin.
Sedan tänkte jag:

Dom brister tidigare

(Jag har börjat gilla att skriva Dom i stället för Dem sedan det gått upp för mig hur mycket det stör Sveriges rättstavare som sedan mailar upprört.) Men sedan tyckte jag det bara var fult.
Nu har jag nästan bestämt mig för:

Isarna

Det är också pretentiöst, och lite äckligt. Men jag orkar inte fundera på saken mer.

About Me

för kontakt, maila skivbolaget Razzia: info@razziarecords.se bokningsbolaget Luger: robin@luger.se