Tuesday, August 28, 2007

Svar på lite frågor

Ni har frågat lite om man kan köpa Säkert!-tröjorna efter turnén. Det kan man, det finns lite kvar. Skaffa dom här. Mikael K Jansson och Andrea Kellerman har gjort dem.

Ni har velat skicka grejer! Hoppas det är nougat. Skicka till c/o Razzia, Rådmansgatan 74, 113 50 Stockholm. Eller till sakert@gmail.com

Ni har undrat vad nylåtarna heter! De heter "Rotary" (den arga) och "Släpp in mig" (schlagern). Nej, de kommer nog aldrig att släppas.

Ni har undrat hur det låter med "2006" på svenska. Så här.

Monday, August 13, 2007

Tack.

Den här sommaren, den har gnistrat som diamanten. Som vanligt lär jag väl inte uppskatta det helt förrän långt efteråt.

Tack, Göteborg, för att vi fick avsluta sommaren med den roligaste och bästa spelningen av de alla. Ni som lyssnade, jag har aldrig varit med om maken till hur ni lyssnade, ni skrattade på rätt ställen, grät på rätt ställen och skrek på rätt ställen, att ni skrek överhuvudtaget!

Tack, alla som har köpt biljetter hela sommaren för att höra och tack ni som har kommit fram och peppat efteråt, tack särskilt ni som har berättat saker om er själva, ni har berättat att ni har blivit ihop och gjort slut och gift er och gråtit till vår gamla skiva.

Tack, Martina, Daniel, Fredrik, Hobbe, Sparven och alla andra på Razzia,
Jesper, Peter, Linn och Luger,
(Om det inte var för Jesper hade det inte blivit någon turné, det är inget jag bara säger utan han har bokstavligen och psykologiskt tjusigt lurat mig in i det och det är jag mycket glad för.)

Tack, alla på folkparksturnén. Om man fick välja skulle man åka runt med Riksteatern, Salem och Moneybrother hela livet, och Emma skulle ge en grönsaksstavar och korsisontabletter och Laima skulle stämma ens gitarr varje dag. (Misstänker tyvärr att ex Laima och Emma har andra planer för sina liv)

Och mest av allt TACK Henrik, Mats, Daniel, Lovisa och Jakob, och Johannes, och Gertz. Gotte, Martin och Markus som gästat ibland.

Och tack Annika, tack för att du har presterat så fantastiskt i sommar trots att du egentligen är för lat och blyg för det här. Jag är less på mig själv nu, jag ska åka till Lappland och röka fisk och tänka på normala saker. Jag ska läsa klart Åsa Larssons tredje och min biografi om Shane MacGowan som jag köpte i Irland, Shane fick sin första grogg som typ fyraåring av sin faster.

Hejdå från Säkert!, vi ses möjligen igen, någon gång.

Saturday, August 4, 2007

Mats

En sak vi pratat mycket om i sommar är namnet på vår musikaliska ryggrad Mats. Dvs Mats. Mats anser själv att hans liv skulle ha varit snäppet bättre om han inte hette just Mats. Lovisa säger att Mats är ett av hennes favoritnamn, någonsin. Jag säger att det enda som är snyggare än Mats är om det stavas på danskt sätt: Mads. Någon annan i bandet fnissade i 45 minuter i sträck förra veckan bara man nämnde namnet.
Jag tror att jag gillar Mats på samma sätt som jag gillar ost eller torp. Det är ett kort ord med många konsonanter, snabbt och rappt som en piska.
När ni funderar över egen åsikt i frågan kan ni titta på detta potpurri av folk som heter Mats natursköna platser:


Friday, August 3, 2007

Ett hurra och en varning

Jo, vad sjukt många ni verkar bli på Skansen på onsdag. Det är roligt. Passa gärna på att se en knubbsäl eller så också. (Se blogginlägg, juni.)
Det är ju sex timmars nonstop underhållning och på varje folkpark har någon skällt ut mig för att vi spelar så tidigt. Jag vill inte bli utskälld, jag har svaga nerver. På Skansen spelar vi tidigare än någonsin dvs redan 17.45
17.45. Kom ihåg! Vi har gäster och allt.
Och om ni inte kommer redan 17 missar ni Monika och Filippa. Det vill man inte. Gå från jobbet tidigt alltså.

About Me

för kontakt, maila skivbolaget Razzia: info@razziarecords.se bokningsbolaget Luger: robin@luger.se